Euro Invest © 2017, Všetky práva vyhradené. Designed by webgaleria.sk

Ivanka pri Dunaji: Skvelé miesto pre život

To, že je Ivanka pri Dunaji ideálnym miestom pre výchovu detí alebo trávenie voľného času, nehovoríme iba tak do vetra. V tejto obci nájdete množstvo inštitúcií, služieb alebo kultúrnych podujatí. Pozrime sa spolu na niektoré z nich.

Infraštruktúra v Ivanke pri Dunaji

V tejto obci sa nachádzajú všetky potrebné inštitúcie. Nájdete tu poštu, banky, bankomaty, oddelenie policajného zboru, informačné centrum, knižnicu aj lekárne.

Školstvo v Ivanke pri Dunaji

V Ivanke pri Dunaji sa o vaše deti postarajú už od najútlejšieho veku. Sú tu zriadené jasle a až šesť štátnych, cirkevných a súkromných materských škôl. Základná škola a základná škola s umeleckým zameraním sprostredkuje prvé vzdelanie a vyššie vzdelanie zabezpečí stredná odborná škola so zameraním na poľnohospodárstvo a podnikateľstvo.

Zdravotníctvo v Ivanke pri dunaji

Za zdravotnou starostlivosťou nie je potrebné cestovať do blízkej Bratislavy alebo okolitých obcí. Priamo v dedine sa nachádzajú praktickí lekári pre dospelých, deti aj dorast, gynekologická ambulancia a stomatologické centrum. O vašich štvornohých miláčikov sa postarajú vo veterinárnej ambulancii s nepretržitou pohotovosťou.

Obchody, kaviarne a reštaurácie v Ivanke pri Dunaji

V Ivanke pri Dunaji sa nachádza všetko potrebné. Nájdete tu mäsiarstvo, predajňu ovocia a zeleniny, vinotéku aj potravinové reťazce, napríklad Tesco alebo Terno. Posedieť si môžete v kaviarňach, baroch a reštauráciách, ktoré majú v Ivanke početné zastúpenie.

Šport v Ivanke pri Dunaji

Táto obec v blízkosti Bratislavy nie je nudným miestom, kde si prídete po práci iba oddýchnuť. Pre priaznivcov športu a športových aktivít je Ivanka ako stvorená. Nájdete tu fitness centrum, cyklistický chodník, kilometre bežeckých možností aj prírodné jazerá s čistou vodou, vhodné na kúpanie a plávanie. Na svoje si prídu aj priaznivci netradičných športov. Sídli tu klub mažoretiek, klub športovej kynológie alebo Ivanská lukostrelecká družina.

Podujatia v Ivanke pri Dunaji

Ivanka pri Dunaji je aj kultúrnym srdcom satelitných obcí Bratislavy. Pravidelne sa tu usporadúvajú slávnosti a rôzne kultúrne podujatia, na ktorých sa stretne rodina, priatelia a známy z Ivanky a jej okolia. V roku 2017 sa v tu uskutočnila napríklad Medzinárodná výstava ruží, Oslava oslobodenia Ivanky, Hodové slávnosti alebo bežecká udalosť Ivanká 5 a polka, ktorá odštartovala v tomto roku svoj piaty ročník.

Bývanie v Ivanke je skutočne pre každého. Na svoje si tu prídu mladé páry vyhľadávajúce športové aktivity a blízkosť hlavného mesta, rodiny s deťmi, pre ktoré táto obec ponúka kvalitné školy a škôlky aj ľudia v stredných rokoch. Dôchodok si tu naplno užijú aj starí ľudia, pre ktorých je v Ivanke pri Dunaji zriadený Klub dôchodcov.

Zdroj:
http://www.ivankapridunaji.sk/uzemny-plan-obce.html

Zdielať