Euro Invest © 2017, Všetky práva vyhradené. Designed by webgaleria.sk

5 trendov na rok 2017 o ktorých musíte vedieť

Trendy v bytovom dizajne sa menia rovnako rýchlo ako tie v odevnom priemysle. To, čo bolo ešte včera moderné, je dnes už iba pekné a tomu, čo bude moderné zajtra, by sme sa dnes oblúkom vyhli. Vedeli ste napríklad, že mramor alebo škandinávska jednoduchosť sú už výstrelkom včerajšej módy a dnes si všetci do bytov nosia nábytok z korku a maľujú steny na strieborno? Čo je teda in a čo out v roku 2017?

OUT: Mramor
IN: Terakota

Pamätáte si na trh presýtený mramorom a jeho lacnejšími napodobeninami? Mramorové kúpeľňové doplnky, mramorové kuchynské dosky, mramorové obklady stien alebo mramorové konferenčné stolíky sú už out. Tento luxusný chladný materiál majú túto sezónu nahradiť dlaždice z terakoty, teplého matného materiálu oranžovo-červenej farby. Využitie nájdu ako obklad bežných stien, kúpeľní alebo krbov. Viete si predstaviť niečo také rozdielne ako sú práve mramor a terakota?

OUT: Meď
IN: Korok

Zatiaľ čo minulý rok nahrádzala meď a jej napodobenina farby drahých kovov ako zlato alebo striebro, tento rok sa môžeme tešiť na neopracované čierne kovy, ktoré sa začnú v obchodoch objavovať v podobe dekorácií, napríklad svietnikov a rámov obrazov. Najväčším prekvapením bude ale korok, ktorý si v roku 2017 nájde cestu do bytov a domácností. Môžete sa tešiť na doplnky z mäkkého poddajného korku, ako aj na stoly či stoličky, kde budú korok dopĺňať materiály ako kov alebo kameň.

OUT: Neutrálne farby stien
IN: Príroda a exotika

Škandináviu v podobe minimalizmu a neutrálnych svetlých tónov stien sa pokúsia nahradiť farby, tóny a vzory vegetácie. Zabudnite na nudu v podobe veľkých plôch stien namaľovaných nabielo. V roku 2017 sa budú do popredia tlačiť všetky odtiene zelenej. Pre tých odvážnejších si bytoví dizajnéri pripravili výzvu v podobe tropických kvetov a palmových listov.

OUT: Vlna
IN: Metalické farby

Vankúše, deky, dokonca šálky s imitáciou pletenín nechajte zabudnuté v minuloročnej zime. Tento rok sú horúcim trendom metalické odlesky. Nebojte sa ich použiť na veľkých plochách. A nemyslíme tým iba tkaniny, napríklad závesy, posteľnú bielizeň alebo koberce. Skutočne zaujímavý a štýlový efekt dosiahnete napríklad aj vymaľovaním steny metalickou striebornou.

OUT: Otvorené priestory
IN: Súkromie

Obývací priestor spojený s kuchyňou a jedálňou, doplnený o obrovské okno, tiahnuce sa od zeme až po strop. To je podľa najvychytenejších bytových dizajnérov už minulosťou. Trend ktorý na Slovensku prerazil pred viac ako desiatimi rokmi sa má stiahnuť do úzadia a prenechať svoje miesto menším “útulným” priestorom. Hitom budú aj oázy pokoja v podobe malých miestností alebo rohov, zariadené knižnicou, pohodlným kreslom a lampičkou na čítanie.

Zdroj:
http://mojdom.zoznam.sk/cl/10064/1586471/Nove-trendy-v-interieri-pre-rok-2017
https://www.stavebnik.sk/clanky/interierove-trendy-2017.html

Zdielať